Naailes

Op de volgende tijdstippen geef ik naailes in Atelier E&E, Nieuwstraat 68 in het centrum van Deventer:

  • dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur
  • woensdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur en van 11.00 tot 13.00 uur
  • woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur
  • vrijdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur
  • vrijdagochtend van 11.00 tot 13.00 uur 
  • vanaf 8 september 10 x op zaterdagochtend van 10 tot 12.00 uur speciale les voor beginners

De lessen zijn het hele jaar door m.u.v. de schoolvakanties en feestdagen.

Per ochtend/avond is er ruimte voor 4 cursisten. Hierbij maakt het niet uit of je beginner bent of gevorderd. Ieder gaat aan de slag met het eigen werkstuk en zijn/haar eigen niveau.

Je leert naast voorbereiding en beginselen van het naaien hoe je patronen aan kunt passen naar je smaak en naar je eigen maten. Bovendien leer je verschillende technieken om het kleding maken te vergemakkelijken en om je kleding er vakkundiger uit te laten zien. Op verzoek kun je je eigen naaimachine meenemen. Tijdens de les gaan we samen kijken welke mogelijkheden jouw machine heeft en hoe je die het beste kunt onderhouden.IMG_1020

De beginnersles is met maximaal 6 cursisten. Hier leren de deelnemers werken met de (eigen) naaimachine; welke steken kan de machine maken, welke voetjes horen hierbij , hoe maak je deze schoon en hoe zijn eenvoudige storingen te vermelden. Vervolgens gaan we een eenvoudig werkstuk (etui of kussensloop) maken. Tenslotte iedereen een patroon overtekenen van een rok naar keuze en deze aanpassen aan de eigen maten.

Naaimachines en een lockmachine zijn aanwezig. Voor de cursisten van de beginnerslessen is het aan te raden om de eigen machine mee te nemen. Andere faciliteiten zijn strijkbout en -plank, rokspuit (voor het afmeten van de rok-/jurklengte), een pashok en -spiegel, een paspop en een loeplamp.IMG_1031

Het volgen van naailessen kost € 42,50 per maand. Daarbij ga ik uit van een gemiddelde van 4 lessen per maand (de ene maand zal dat 5, de andere 3 lessen zijn).

Tijdens een les drinken we koffie  en thee.